25 Април 2024 г. Четвъртък

"Атака" се обяви за "последната пречка пред ислямската агресия"

2011-05-25 05:22:04
"Атака" се обяви за "последната пречка пред ислямската агресия към православна България". Днес лидерът на партията Волен Сидеров и хората му започнаха да разлепят плакати в София, в които призовават да не бъде допускано формацията да бъде забранена.

За възможността за забрана на националистическата формация се заговори в последните дни заради сблъсъка между политици и привърженици на "Атака" с мюсюлмани, дошли на петъчна молитва в столичната джамия "Баня Башъ". До ескалиралата агресия се стигна покрай митинг на партията срещу високоговорителите на джамията.

В неделя градският прокурор на София Николай Кокинов заяви пред БНТ, че ако бъдат събрани достатъчно данни за насаждане на етническа омраза и за проповядване омраза на религиозна основа, освен повдигане на обвинения прокуратурата може да поиска забраната на политическа партия "Атака", позовавайки се на закона за политическите партии.

Да се обмисли подобна стъпка призоваха от Българския хелзински комитет, а също и лидерът на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) в Европарламента Ги Верхофщад.

Волен Сидеров предложи да бъде направен референдум със "СМС-и , и-мейли, по телефона, за да съберем истинските мнения на българския народ" за искането за закриване на партията, което по думите му е инициатива на ДПС. Той опреверга появили се информации, че и предстоящия петък "Атака" ще организира нови протести пред джамията.

Във Вашингтон получават една грешна и изкривена информация , а това вредно за самия Вашингтон. Ако един посланик ти даде такава информация, втори, трети , пети, и тогава те получават изкривена представа за света и могат да вземат грешни решения. Така лидерът на "Атака" коментира грами на американския посланик в София Нанси Макълдауни през 2009 г., че националистическата партия е в симбиоза с ДПС, а двете партии се използват, за да спояват електората си.

"Не напразно търсих контакт с американския посланик, откакто той е тук, с официални писма, за да обясня, че тези данни, сводки, подхвърляния, които получава, не отговарят на истината", заяви той.

По думите му "Атака" не работи за "някоя друга държава, не е руски проводник на интереси, не е финансирана олигарси". "За парите мога да кажа със съжаление, защото през 2005 г. имаше остра нужда от финанси, за да съобщим на хората, че съществува такава партия, но не сме получили нито лев от български или небългарски олигарх", допълни лидерът на "Атака".
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати