24 Април 2024 г. Сряда

"Атака" иска референдум: Да се забрани ли "Атака"?

2011-05-24 19:13:31

„Атака” предлага да се проведе референдум сред българския народ - трябва ли партията на Волен Сидеров да бъде забранена, както искат от ДПС, обяви на пресконференция лидерът й Волен Сидеров.

"Призовавам главния прокурор Борис Велчев да излезе и да каже дали партия „Атака” трябва да бъде забранена", допълни той.

Според Сидеров, след като ДПС настоява „Атака” да бъде забранена, градският прокурор на София Николай Кокинов дава индикации, че това е възможно, следователно Прокуратурата е на мнение, че партия „Атака” трябва да бъде забранена.

 

"Ако смята така Прокуратурата, нека да действа и да ни забранят. Нека да махнат пречката, която им пречи в момента всички да се прегърнат заедно, и да управляват страната, както я управляват 20 години – мафиотски, грабителски, антибългарски.

Нека тогава килимчетата да са по целия площад „Славейков” в София, по цяла София да разпрострат килимчета, защото няма място в джамията и вие вече да не може да минавате от килимчета, по които стоят ислямисти", каза лидерът на „Атака”.

На въпрос кому е нужно всичко това, Сидеров отговори, че народът е суверен, той е този, който избира и пуска бюлетини, и би трябвало да се чува неговият глас.

Той допълни, че „Атака” няма да прави митинг пред джамията този петък, 27 май.

"Нямаме намерение в петък да правим митинг до джамията, нито на друго място", каза той.

По-късно Волен Сидеров, заедно с Десислав Чуколов и Борислав Стоянов разлепиха плакати върху трафопост на площад „Славейков” в София.

На плаката от „Атака”"">ДПС иска забрана на партия „Атака”! Единствената политическа сила, която защитава националния интерес в Народното събрание, е пред разстрел! Уплашиха се от „Атака” - тези, които разграбиха родината ни. „Атака” е кауза и никой не може да забрани каузата на българизма! Българи! Ще допуснете ли да закрият партия „Атака”, за да падне последната пречка пред ислямската агресия към православна България? Ще допуснете ли да запушат устата на истината? Ще оставите ли турската антиконституционна партия ДПС да тържествува, да бъде победител в подлата война срещу българския дух? Не, нали?.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати