23 Април 2024 г. Вторник

"Карибски пирати: В непознати води" е новият рекордьор по приходи за годината

2011-05-24 14:57:04

"Карибски пирати: В непознати води" е новият рекордьор по приходи за уикенд в САЩ от началото на годината. Това съобщи специализираният сайт www.boxofficemojo.com.
 
Филмът с участието на Джони Деп и Пенелопе Крус събра 90.2 млн. долара, докато предишният рекордьор – "Бързия и яростни 5: Удар в Рио", се отчете с 86.2 млн. долара преди четири седмици.  
 
Четвъртата част на сагата "Карибски пирати" се завъртя едновременно на 4155 кина, като със своите приходи заема четиринадесета позиция сред най-касовите премиери за май за всички времена. Заслуга за това има фактът, че 46% от постъпленията идват от 3D прожекции, които са с по-скъпи билети.
 
"Карибски пирати: В непознати води" има по-слаб старт от предишните три части, като "На края на света" дебютира със 114.7 млн. долара през май 2007 година, а "Ковчегът на мъртвеца" тръгна със 135.6 млн. долара през юли 2006 г. Единствено първата част има по-слаби приходи, като за първия си уикенд да екран събра 46.6 млн. през юли 2003 г.



Тук е моментът да отбележим, че докато първият филм от поредицата е струвал около 140 млн. долара, последният вече е направен с 250 милиона. Интересно е също, че "Карибски пирати: В непознати води" има по-слаб старт и от последния филм с Джони Деп – "Алиса в страната на чудесата", донесъл 116.1 млн. долара за първите си три дни на екран.
 
Според дистрибутора "Уолт Дисни пикчърс" 54% от зрителите на лентата в САЩ са били мъже, а също толкова са на възраст над 25 години.

 

 

 
Изненадата през седмицата поднесе комедията Bridesmaids, която през втория си уикенд на екран събра 20.9 милиона долара, или с 20% по-слаби приходи от дебютните три дни. Според наблюденията на анализаторите наскоро подобен нисък спад не е регистриран от нито една комедия със сходен сюжет. За десет дни Bridesmaids вече има 59.3 млн. долара, което е повече от всички приходи от прожекции в САЩ на сходния като сюжет "Войната на булките".
 
Интересно е също, че пуснатият само в шест кина "Полунощ в Париж" на Уди Алън събра 599 003 долара през премиерният си уикенд, като това го прави рекордьор за годината при съотношението средни приходи от едно кино. Това е и с три пъти по-висок резултат от последния филм на Алън - "Ще срещнеш висок тъмнокос непознат", дебютирал на същия брой екрани през септември миналата година.

 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати