29 Март 2024 г. Петък

Бабаити от "Атака" вилнеят в Студентски град?

2011-05-24 12:17:06

 

Читател на Dnes.bg сигнализира за инцидент с привърженици и симпатизанти на "Атака".

В ранните сутрешни часове хора на Сидеров са се опитали да се саморазправят с посетители в заведение за бързо хранене в Студентски град.

Ето какво пише в писмото си до редакцията ни Юлиян Ненчев:

Към 2,30 часа решихме да отидем да хапнем. Избрахме заведение "Лападунди", което се намира в центъра на Студентски град. Придвижихме се с моя личен автомобил. Паркирах го в реда на Закона за движение по пътищата, без да пречи на никого. Влязохме в заведението и си поръчахме сандвичи. 

Въпросната групичка влезе в заведението малко след нас и започна да се държи арогантно с персонала, въпреки че изглеждаше да се познават. След няколко минути излязоха навън. Ходеха до моята кола и се връщаха. Накрая един от тях ме попита дали това е моят автомобил. Отговорих му утвърдително. 

След което започна да ми обяснява как трябва да си поместя автомобила, защото му пречи. 
Заповеднически започна да настоява да си преместя колата с думите: "Аз съм човек, който може да ти каже какво да правиш и ти заповядвам да го направиш". 

Попитах кой точно е той. Не ми отговори, но едно от другите момчета в групата гордо заяви, че въпросният човек е председател на Младежката организация на партия "Атака" (нямам представа дали на районната или столичната, или националната, тъй като не съм добре запознат с тези неща).

 Казах им, че колата не пречи на никого и няма да я поместя, и тръгнах обратно към заведението. 


Въпросният председател, подпийнал, обаче се засили да ме удря с думите: "Боклук смотан".

Обърнах се към него и той се спря. Отидох до него и го помолих да си тръгне. Това обаче предизвика реакцията на един от приближените му, който се засили към мен с юмруци. 

С мен беше Емил Искренов Красенов - председател на Студентския съвет на Техническия университет – София. Когато разбраха този факт, започнаха да сипят хули - да си разкара турците от университета. Боклуците там нямали място.

След това се качих в колата си, а те побягнаха, приятеилят ми Емил тръгна след тях.

Докато бях в колата, се обадих на 112, за да подам сигнала. Персоналът от заведението пък извика СОТ, който пристигна до 2-3 минути. След 30 минути полицейския патрул все още го нямаше. Реших пак да се обадя на 112, оттам разбрах, че те въобще не били подали сигнал в полицията или по-точно на 7-о РПУ. Прехвърлиха ме към тях, обясних им и до 5 минути патрулни полицаи бяха на мястото. Разказах отново за случая, записаха показанията ми и ме изпратиха в 7-о РПУ. Отидох там и подадох жалба, която я предоставям (снимка). 

При подаването на жалбата не ми беше даден входящ номер, тъй като нямало деловодство!!! 
Оттам отидох до студентската поликлиника, за да си извадя медицинско, тъй като имам хематом на лявата ръка – съответно не работеше. Отидох в Окръжна болница в Младост – оттам пък ми казаха, че не мога да си извадя медицинско, тъй като нямало съдебни лекари и това трябвало да стане на следващия ден.

Искам да заявя, че по време и преди инцидента не съм употребявал алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Аз съм политически необвързан и нямам никакво намерение да го правя! Не защитавам ничии интереси, а само моите. Надявам се МВР и компетентните органи да открият извършителите час по-скоро. 

Препоръчвам на партия "Атака" да направят собствено разследване по случая, тъй като ако въпросният младеж е наистина председател на тяхната младежка организация, то тогава това поведение е недопустимо, но ако не е техен представител, нека и те го намерят, за да разберат защо се представя за такъв.


Имам и няколко въпроса към институциите:

Към Министерството на здравеопазването: Нормално ли е в квартал, в който живеят над 50 000 души, да няма работещо здравно заведение?

Към Министерството на вътрешните работи: Нормално ли е телефонът за спешни случаи 112 30 минути да не подава сигнал до 7-о РПУ и да няма никаква обратна връзка?

Към Народното събрание: Ако това са представители на партия "Атака", нормално ли е хора, обвързани с политиката, да проявяват такива своеволия?

 

И последно, искам да отбележа, че всичко това се случва в навечерието на един от най-хубавите празници – 24 май. Не търся собствена реклама или удовлетвореност, а да се разкрият извършителите и да бъдат подведени под отговорност!, завършва Юлиян Ненчев.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати