Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 25
Начало arrow Политика arrow ДАНС към РЗС: При нас няма шуробаджанащина!

ДАНС към РЗС: При нас няма шуробаджанащина!

  Print E-mail
2010-07-20 01:44:41
източник: dnes.bg

ДАНС отрече скандалните твърдения на депутати от разпадналата се ПГ на РЗС.

В неделя четирима избраници от партията на Янев изнесоха факти за шуробаджанащина при назначенията на кадри, както и за алкохолни запои в агенцията.

Кристияна Петрова, Георги Терзийски, Тодор Великов и Емил Василев оповестиха даже конкретни имена на хора, които са в роднински връзки и са назначени на работа в структурата.

В отговор на твърденията на независимите народни представители ръководството на родното ФБР обяви в писмо до медиите, че изнесените информации са неверни и уронват престижа на институцията – ДАНС.

 

"За подбора на кадри в Държавна агенция "Национална сигурност", както и за кариерното развитие на служителите в агенцията е създадена стройно изградена система. 

Въведен е механизъм, при който никой да не може да взима и изпълнява еднолично решения, включително и председателят на агенцията", пишат от агенцията.

 

"От създаването на ДАНС до настоящия момент в дирекция "Човешки ресурси" не са постъпвали декларации, че съществуват йерархични връзки между държавните служители в агенцията. 

Ръководството на ДАНС застава зад своите служители с убеденост, че в агенцията работят почтени, честни и отдадени на работата си служители.

След направената структурна реформа реално съкратени са над 600 души, а резултатността от работата е повишена почти двойно", допълват от мегаструктурата.

От ДАНС твърдят, че ще бъдат предприети необходимите мерки за сезиране на органите на прокуратурата, за да докажат несъстоятелността на твърденията на РЗС.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?