23 Април 2024 г. Вторник

"Атака" иска имунитета на Ахмед Доган

2011-05-22 16:58:24

Партия „Атака” иска да бъде свален имунитетът на депутата и лидер на ДПС Ахмед Доган. Това стана ясно от петиция до главния прокурор Борис Велчев, подписана от 5000 души.

Доган трябва да бъде привлечен към наказателна отговорност за организирането на ислямистки фундаментализъм, нападение на ислямски фундаменталисти над народен представител и гражданин на Република България и други престъпления срещу държавата. Това се посочва в петицията, която бе представена на пресконференция на „Атака“ днес.

Според Волен Сидеров през последните 20 години в страната са се създали много гнезда на ислямистки фундаментализъм, зад което стои именно Ахмед Доган.

„ДПС превърна България в мрежа от ислямски гнезда. Разпространява се литература, която е против Конституцията“, каза лидерът на „Атака” и прогнозира, че скоро страната ще стане обект на ислямски екстремизъм.

 

На пресконференцията Волен Сидеров показа видеозапис от боя между симпатизанти на „Атака“ и мюсюлмани, участващи в молитвата в джамия „Баня Баши“.

Според него въпросният сблъсък се разиграва за 1-2 минути на покрива на обществена тоалетна, а срещу симпатизантите на „Атака” са се изправили „нахъсани и озлобени ислямисти”. 

Сидеров заяви, че мюсюлманите сами са откъртили улуци от джамията и са нападнали привържениците на „Атака“. „Не обичаме да ни бият с тръби по главата“, обясни лаконично той.

„Очакваме от МВР да арестуват агресивните ислямисти“, заяви още Сидеров и упрекна полицаите, че са се държали агресивно с хората на „Атака“, а са пускали мюсюлманите, участвали в сбиването.

По думите му полицията носи цялата отговорност, че е допуснат сблъсъкът пред джамията.

Според Сидеров кметът на София Йорданка Фандъкова, която „Атака” е подкрепила на изборите, трябва да се вслуша в десетките хиляди подписи, които партията е внесла срещу  високоговорителите на „Баня Баши“. 

Поиска и ДАНС да разследва джамията в София за гнездо на радикални ислямисти.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати