20 Април 2024 г. Събота

Спипаха контрабандни цигари в склад на Борислав Гуцанов

2011-05-22 07:26:49

Микробус, превозващ незаконно 48 мастербокса с цигари, бе задържан по време на специализирана полицейска операция на МВР във Варна. Контрабандната стока е била скрита в тайник, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред "Фокус".

Полицаите стигнали до склад в Западна промишлена зона-Варна, който е собственост на „Транспортноспедиторска кантора“ ЕООД – Борислав Гуцанов. Там са открити още 510 мастербокса цигари.

Борислав Гуцанов е бивш председател на Общинския съвет във Варна. Той бе отстранен от поста, след като бе арестуван в началото на 2010 година в акция „Медузите”.

Операцията го уличи в неизгодни сделки и злоупотреби при покупката на автобуси втора употреба за общинска фирма "Градски транспорт”.

 

По-късно Гуцанов, който е член на Изпълнителното бюро на БСП и областен лидер, заяви, че акцията срещу него има политически привкус. Арестът му изкара на протест „червени” симпатизанти, които го защитиха публично.

Този склад е продаден от мен преди малко повече от 1 година. Нямам нищо общо със складовете, каза Борислав Гуцанов във връзка със спецоперацията тази вечер.

"Това, което е останало, е, че като управител на склада съм дал пълномощни да се подписват договори, така че моето име няма нищо общо със собствеността на склада. Освен това по никакъв начин нямам нищо общо със стоките в него", обясни Гуцанов.

Той посочи, че за пореден път някой се опитва да намеси името му. „Няма как моето име да има някакво участие в това. Дано да не е свързано нещо с предстоящите избори”, каза лидерът на БСП във Варна.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Варна


Новини
Възстановен е палатковият лагер пред община Варна, съобщи bTV.Първоначално от полицията се опитаха да ги спрат, след което се отдръпнаха.След като в сряда той беше преместен в пешеходн ...
Новини
"Няма доказан случай на коронавирус във Варна към момента!" Така коментира в социалните мрежи кметът на Варна Иван Портних съмненията за заразени от новия вирус в крайморския град.По думит ...
Новини
Спешно събарят незаконни къщи във варненската ромска махала "Максуда". Събарянето е по разпореждане на кмета на Варна Иван Портних. Причината е свличане на земна маса, която е паднала върх ...
Новини
След поредица отлагания, „синята зона“ във Варна най-после ще заработи. Това ще стане официално утре - 11 юли, съобщиха на пресконференция в общината, предаде репортер на Moreto.net.В &b ...
Новини
Планини от боклуци и лоша миризма притесниха жителите на морската столица насред летния сезон. Вече пети ден боклуците в най-големия район във Варна се трупат и не се извозват, съобщи Нова тел ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати