28 Март 2024 г. Четвъртък

Ченгетата не са били Тенчо Попов

2011-05-19 11:44:32

Не е констатирано полицейско насилие при задържането на Тенчо Попов.

Това показва заключение от проверка на дирекция „Инспекторат”, огласено от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Проверката е установила действия на полицейските служители, които уронват престижа на институцията като цяло, и тези действия са укорими.

Цветанов визира поведението на полицаите след приключване на задържането на Тенчо Попов, когато те се снимат на диван в офиса и правят различни жестове.

4-ма полицаи са предложени за наказание „порицание”. Само един от тях обаче ще изтърпи наказанието, тъй като при останалите е изтекъл срокът от една година след извършване на престъплението.

Вътрешният министър отбеляза, че все още не са получили пълния запис от камера в офиса на Тенчо Попов, в който се е виждал и моментът на предаването на подкупа.

"Тук може би защитата е целяла само едно – да изчака заседанието, за да го използва като защитна теза за подкупа, който е даден от Тенчо Попов, но не и затова действително да не създадем условия за допускането на подобни прояви на служители на МВР в изпълнение на техните служебни задължения", коментира Цветанов.

Министърът оправда действията на полицаите, като изтъкна, че служителите на офиса на Попов не са изпълнили полицейски разпореждания.

От записа се виждало, че при влизането на полицията една служителка се е опитала да затисне вратата, а Тенчо Попов е искал да възпрепятства полицейското разпореждане.

 

Той уточни, че ченгетата са влезли на адреса без никакво предварително проучване.

"Влизането на адрес винаги става с полицейско разпореждане и моята молба е всеки, който извършва престъпления, нека когато има полицейски разпореждания, те да бъдат изпълнявани. И аз ви уверявам, че полицаите ще бъдат максимално любезни, максимално етични, максимално внимателни, защото това са указанията, които са дадени от МВР и съдът трябва да прецени виновността на задържаните", каза още министър Цветанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати