20 Април 2024 г. Събота

Човек на Филчев на скамейката на "Октопод"-а

2011-05-17 16:08:45

Бившият прокурор от ВКП Цеко Йорданов, сочен за един от най-доверените хора на Никола Филчев, е сред обвинените по делото „Октопод“.

Това потвърди адвокатът на сочения за лидер на групата Алексей Петров – Васил Василев. Днес двамата бяха в Националната следствена служба (НСлС), за да им бъдат предявени материалите по делото. Освен Алексей Петров и Цеко Йорданов, обвиняеми са Марчело Джотолов, Антон Петров – Хамстера, Янко Попов и Кирил Топалов.

Материалите по делото са събрани в 175 тома, като прокуратурата е дала на обвиняемите шест дни, за да се запознаят с тях.

Васил Василев и Алексей Петров бяха категорични, че влизането на делото в съда е въпрос на политическо решение.

 

„Наясно сме, че това дело ще влезе в съда точно преди изборите и така ще се изпълни политическа поръчка, коментира адвокат Василев.

Алексей Петров пък заяви, че единствено бъдещата му политическа кариера е причината, за да бъде викнат в НСлС и „живеем в бананова република, ръководена от страховете на диктатора й“, визирайки премиера Борисов.

„Той си създаде спецсъд, за да са има паралелна лична съдебна система“, коментира Петров, като декларира, че ще се справи с това да бъде подсъдим и да участва в предизборна кампания.

„Сега обаче може да се окаже като всичко друго Борисов и Цветанов да влязат в собствения си капан и най-свидните чеда на партията да бъдат клиент номер 1“, коментира Петров.

Адвокатът му пък заяви, че „изстъпленията“ срещу Алексей Петров са били предмет на коментар в доклада на международната асоциация на съдиите, както и на специалния докладчик на ООН по въпросите на независимостта на магистратите и адвокатите Габриела Кнаул.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати