19 Април 2024 г. Петък

Втори намесен в убийството на Белнейски, сочи експертиза

2011-05-17 05:15:38

В убийството на сестрите Белнейски има замесен и втори човек, сочи изводът от австрийска експертиза за убийството на двете момичета.

По този начин експертизата потвърди версията на българското следствие, което твърди, че има и втори убиец на сестрите от Пазарджик.

В Пазарджишкия окръжен съд чрез видеоконферентна връзка с Иснбрук беше направен разпит на австрийския професор Мартин Щайнлехтер, изследвал биологичния материал, намерен под ноктите на едната сестра.

"Под ноктите на жертвата намерихме следи от ДНК на двама мъже, затова предполагаме, че има замесени най-малко двама души в убийството”, заяви чрез видеовръзката професорът.

Той е изследвал кръвта, намерена под нокътните изрезки на Христина Белнейска.

Според него тя не е достатъчна, за да се установи на кого принадлежи ДНК-то под ноктите, и затова не може да се твърди, че единственият обвиняем в момента Лазар Колев е убиецът на сестрите.

"Смятаме, че единият извършител на убийството е безспорно Лазар Колев, защото извлякохме неговия ДНК профил от биологичния материал, открит под ноктите на другата сестра – Росица”, заяви пред Dnes.bg експертът от Националния институт по криминология към МВР Иван Иванов.

 

Същевременно адвокатът на Колев – Марин Марковски, поиска в съда да се представи нова, неизвестна до момента тройна експертиза на ноктите на сестрите.

"Казах ви, че ще извадя заек от ръкава на фокусника, но всъщност тази експертиза е сериозно доказателство, което оневинява Лазар Колев”, заяви пред журналисти Марин Марковски.

"Не ми е известно да съществува подобна експертиза”, контрира го в съдебната зала окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.

Сега прокуратурата е образувала досъдебно производство, а Националното следствие издирва втори човек, замесен в двойното убийство на сестрите от Пазарджик.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати