20 Април 2024 г. Събота

Румен Петков: Уорлик е пътник

2011-05-16 06:31:20

Тези дни американският посланик Джеймс Уорлик си заминава. Няма как Щатите да държат такъв боклук като него тук”. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков пред бТВ, като допълни, че процедурата по изтеглянето му се прави „под благовидния предлог, че ще търси американски инвеститори в България”, предаде АСН.

Депутатът от Коалиция за България добави още няколко фрагмента към нападките си срещу американския дипломат, наричайки го лъжец и наркоман: „Той е лъжец, той лъже. Няма и да ме съди, защото той знае, че е лъжец. Той лъже, че срещу мен се води разследване някъде. Питам, той употребявал ли е наркотици? Как се казва на човек, който употребява наркотици? Наркоман. Аз така знам. Да излезе и да каже – употребявал съм, не съм употребявал. Той няма да каже, че не е употребявал, уверявам ви”.

За да подкрепи думите си, Петков заяви, че има основание да смята, че Уролик се е хвалил с лична употреба на наркотици: „По-лошо – имам основание да смятам, че той е убеждавал български граждани, че в България трябва да бъде разрешено производството и продажбата на мека дрога”.

Според него посланикът ходел често и по най-скъпите нощни локали на София, където се срещал с наши красиви сънароднички. Бившият вътрешен министър попита откъде има пари да си позволява такъв начин на живот: „Учудвам се как могат да се пилеят така пари по кръчмите”. 

Депутатът се съгласи, че обвиненията му са остри, но „ние трябва да си даваме сметка кои са факторите в България, които се опитват да решават проблеми. Ако ние допускаме лъжци и наркомани да се бъркат във вътрешните ни работи, това е много лошо за страната”.

Петков допълни, че дипломатът се меси във вътрешните работи на Република България „по един абсолютно безпардонен начин”: „Да търпим Уорлик не е добре за българската политика. Не може да влиза и да излиза в Министерството на икономиката все едно е в бащинията си. И да казва - дайте договорите с руснаците да ги видя, да ги огласим пред българските граждани”.

„Червеният” депутат отрече конфликтът му с дипломата да е личен и допълни, че не е имал нужда от американска виза, след като тя му бе отнета.

Той не се съгласи и изнесената от Уикилийкс информация, че е прилагал натиск върху прокуратурата в лицето на Борис Велчев за бързо решаване на знаковите дела по времето на посланик Джон Байърли: „В последните му дни Байърли се опита да направи непочтена интрига между мен и друг фактор, който разпердушиних на мига”.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати