25 Април 2024 г. Четвъртък

Французойка твърди, че Строс-Кан опитал да я изнасили през 2002

2011-05-16 06:21:24
Кръщелница на втората съпруга на шефа на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан е била жертва на опит за изнасилване от негова страна през 2002г., заяви в неделя майка й Ан Мансуре.

Тя обясни пред френски телевизионен канал, че тогава посъветвала дъщеря си Тристан Банон да не подава съдебен иск за сексуално насилие, заради близостта със семейство Строс-Кан и защото смятала, че посегателството било отделен инцидент.

Самата Банон казва, че се консултирала с адрокат, но не искала да бъде запомнена за цял живот като "момиче, което има проблем с един политик.

По думите й сексуалното посегателство станало, когато тя се срещнала със Строс-Кан за интервю във връзка с книгата, която пишела. През 2007г. тя разказва за случая в телевизионно интервю, но тогава името му е прикрито със звуков сигнал. Според Тристан Банон той се държал като "разгонено жимпанзе" и й се наложило да го отблъсква с бой и ритници. "Докато се борехме казах, че това е изнасилване, за да го уплаша, но нямаше ефект", допълва тя.

Майка й казва днес, че съжалява, че е убедила дъщеря си да се откаже от подаване на жалба и че поема цялата отговорност за това.

Иначе Строс-Кан беше приятен, симпатичен и изключително талантлив мъж, но нападението над дъщеря ми я остави травматизирана и депресирана, а днес тя още е шокирана от случилото се, продължава Ан Мансуре, цитирана от лондонския "Гардиън".

Според нея шефът на МВФ има "трудности с контролирането на желанията си". Не съм лекар или психиатър, но има нещо насилствено в този хищнически ход, казва още тя.

Случилото се най-вероятно слага с трясък край на шансовете му да стане президент на Франция. Последните социологически проучвания показваха, че той е одобряван за кандидат– президент от 41% от привържениците на социалистическата партия и е единственият, който има шансове след година да свали президента Никола Саркози от власт.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати