19 Април 2024 г. Петък

Мрачна статистика: Шестима се удавиха за 2 дни

2010-07-18 20:58:31

Телата на шестима удавници са извадени от водоеми на различни места в страната. Горещото време е причина много хора да се отправят към най-близкия водоем, за да избягат от жегите.

Ето защо през лятото стават и най-много инциденти с удавници. Само през вчерашния ден „Гражданска защита” работи по пет сигнала за удавили се във водоеми в страната.

Два от сигналите бяха свързани с деца. Безжизнено тяло на млад мъж днес бе извадено от морето във Варна. Инцидентът е станал на Южен плаж, в района на калните бани.

Предполага се, че младежът е употребил алкохол. Момчето е от ромски произход, на видима възраст 20 – 22 години.

Леководолазен екип на служба „Пожарна безопасност и спасяване” откри трупа на удавеното във ВЕЦ „Средногорци” 15-годишно момче. Тялото на момчето е открито във вира, където е пропаднал и е образувана дупка след добива на чакъл и баластра.

Най-вероятно тялото е било заседнало между камъни и затова толкова време е продължило издирването. Тялото е извадено от водолазен екип на пожарната днес.

В района на ВЕЦ-а има табела, че къпането е забранено, но по поречието на реката такива табели липсват.

В язовир „Девене”, област Враца, е намерено тялото на 14-годишно дете, което се е удавило в събота.
Също вчера е открито и тялото на 55-годишен мъж, който се е удавил във водоема на кв. „Кремиковци”.

В яз. „Копринка”, Казанлък, е намерено тялото на възрастна жена, която се издирва от три дни.

Водолазен екип на „Гражданска защита” в Кърджали е бил изпратен за издирване на удавник във водите на язовир “Черногорово” в община Димитровград. Спасителите са открили и извадили тялото на загиналия.

От "Гражданска защита" предупреждават за по-високо внимание през горещите дни, когато все повече хора отиват да се къпят във водоеми, които не са охраняеми.

Опасност за инциденти има и заради голямата амплитудна разлика между температурата на водата при повърхността и температурата под 80 см., която е повече от 15 градуса.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати