Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Април 3
Начало arrow Политика arrow Изборите наесен са под въпрос, смята Корнезов

Изборите наесен са под въпрос, смята Корнезов

  Print E-mail
2011-05-14 12:37:59
източник: dnes.bg

Ако ГЕРБ не се съобрази с обявените за противоконституционни текстове от Изборния кодекс, местните избори и тези за президент са обречени. Това заяви депутатът от Коалиция за България Любен Корнезов в Ямбол. 

Той допълни, че на практика в правния мир на България вече не съществуват закони за избор на местна власт и на президент, тъй като Изборният кодекс в по-голямата си част е механичен сбор от досегашните закони. 

Червеният народен представител вече е внесъл в деловодството на Парламента законопроект с текстове, включително и за уседналостта, който вероятно ще бъде разгледан още във вторник на извънредно заседание на Правната комисия. 

Любен Корнезов и Атанас Мерджанов разсеяха мнението, че Коалиция за България е против уседналостта и електронното гласуване. 

Червените оспорват самото регламентиране в Избирателния кодекс по тези теми, като виждат зад тях възможност за фалшификация на изборите, особено за местна власт. 

Те категорично подкрепят решението на Конституционния съд за отмяна на текстовете за функционирането на ЦИК, „конфискацията“ на депозита на политическите субекти, участващи в изборите, ако не преминат 2 процентната граница, както и намаления брой на общинските съветници. 

За червените депутати не е изненада сформирането на новата тройна коалиция от ГЕРБ, АТАКА и ДПС при попълването на комисията за конфликт на интереси и припомниха конкретни случаи, при които съпартийците на Доган работят за ГЕРБ. 

В понеделник Любен Корнезов очаква решение на Конституционния съд и по въпроса може ли да се внася вот на недоверие преди изтичането на шестте месеца от гласувания в Народното събрание вот на доверие, поискан от Бойко Борисов.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?