19 Април 2024 г. Петък

Десните бесни на новата тройка

2011-05-13 13:18:29

Каква е цената на сделката с ДПС и кой ще я плати, попита "Синята коалиция" управляващите от ГЕРБ и партия „Атака“ в декларация от парламентарната трибуна.

"Атака", ДПС и ГЕРБ ли ще е мнозинството, което ще назначи новия президент на България, е другият въпрос, поставен от десните, както и какво е събрало "Атака" с партията на Доган.

Поводът за декларацията, прочетена от Иван Иванов, е изборът на тримата членове от квотата на Народното събрание в новата Комисия за конфликт на интереси.

След тайния вот стана ясно, че ГЕРБ, "Атака" и ДПС ще следят за конфликт на интереси. Този резултат, според "Синята коалиция", говори, че в парламента вече има ново политическо мнозинство, нова тройна коалиция. Десните обвиниха ГЕРБ в съюзяване с ДПС.

 

Веднага след вота в сряда депутатите от ГЕРБ бяха атакувани от журналисти със същия въпрос. Отговорът на управляващите беше умерен и предпазлив.

„След тройната коалиция на Станишев, Доган и Сакскобургготски, се появява тази на Борисов, Доган и Сидеров“, заяви днес депутатът Иван Иванов.

“Партията, която дойде на власт с доверието на хората, че ще възстанови справедливостта и ще накаже корумпираните политици от ДПС, днес се съюзи с тях“, се казва в синята декларация.

"Изводът на "Синята коалиция" от всичко това е, че ГЕРБ, вместо да се бори с корупцията във върхушката на ДПС, се е договорил с тях взаимно да прикриват далаверите си", посочи депутатът.

„Коалиция ГЕРБ – "Атака" – ДПС е абсолютен абсурд и дори не заслужава коментар“. Това беше краткият коментар на Искра Фидосова, председател на правната комисия и заместник-председател на ПГ на ГЕРБ.

„Самата аз вчера бях изненадана от резултата, гледам, че бяха изненадани и останалите колеги, в крайна сметка е таен вотът".

Фидосова обясни, че не са поемали ангажимент председателят на комисията за разкриване на конфликт на интереси да е представител на опозицията и заяви, че в момента и опозицията има свои представители.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати