19 Април 2024 г. Петък

Сидеров разиграва евтин трик!

2011-05-13 13:00:17

Волен Сидеров заговорил посланик Джеймс Уорлик "в опит да предизвика политически спор" снощи по време на вечеря в столичен ресторант.

Това посочват от посолството на САЩ по повод направената днес от лидера на "Атака" декларация от трибуната на Народното събрание.

"Снощи, 12 май, по време на вечеря в столичен ресторант г-н Волен Сидеров, придружен от фотограф, е заговорил посланик Уорлик в опит да предизвика политически спор. Такова поведение е неуместно и неприемливо.

Намаляващата електорална подкрепа на партия "Атака" и фактът, че Посолството на САЩ отказва да се среща с членове на тази партия, са най-вероятните причини за този евтин политически трик, се казва в становището на посолството на САЩ у нас.

Оттам посочват още, че "не приемат идеите на омраза, предразсъдъци и фанатизъм, които Сидеров и "Атака" представляват".

По-рано днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви в декларация, че САЩ трябва да платят наем за ползването на военните бази у нас от 2006 до 2011 г.

 

По негови изчисления общата сума е около 2 млрд. долара, а можело и да е по-голяма. Той каза, че снощи е срещнал случайно американския посланик Джеймс Уорлик в едно заведение и му е представил "сметката", но Уорлик хвърлил папката на съседната маса и заплашил "да го унищожи".

Затова Сидеров настоява посланикът да дойде в парламента и да се извини.

Лидерът на "Атака" смята, че такова поведение към депутат е обида не толкова към личността, колкото към Народното събрание като цяло.

Освен това Волен Сидеров заплаши, че ще се обърне към НСО, за да помоли за охрана.

"Когато те заплаши посланикът на най-мощната държава, е нормално да се чувстваш застрашен", заяви той. Лидерът на "Атака" увери, че срещата е документирана.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати