26 Април 2024 г. Петък

Морските жрици изкарвали 900 лв. за 6 часа с чужденец

2010-07-18 20:44:57
Задържаните в Слънчев бряг при съботната акция на МВР, наречена Сводниците, са разпространявали и дрога, освен че практикували платения секс, обяви пресцентърът на МВР. Проститутките вземали по 150 лв. за час секс от българи и по 250 лв. от чужденците. Тарифата скачала съответно на 500 и 900 лв. за 6-часова пълна програма.

В хода на специализирана полицейска операция „Сводниците”, проведена под ръководството на Районна прокуратура-Несебър, са установени 11 души, занимавали се с предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане и разпространяване на наркотици по Южното Черноморие, съобщи МВР.

В събота бяха арестувани пет проституки, а в неделя вече пресцентърът на вътрешното министерство изнесе подробности по акцията, с уточнението, че задържаните са четирима. От тях двама са сводници, две са жрици на любовта, а освободеният е дилър на дрога.

Бургаските криминалисти следили групата от около два месеца.

Наблюдавани са били 29-годишният Ж.П. от Бургас, който е с криминално досие и даже е бил в затвора за палежи, но е бил освободен предсрочно за добро поведение, а наред с него действал и друг сводник, на 35 г., също бургазлия. Двамата са били сводници на две момичета от Ямбол и Бургас, съответно на 21 и на 17 г. 

Проститутките били вкарани в схемата за предоставяне на сексуални услуги и продажба на наркотици, действала по поръчка на територията на цялото Южно Черноморие.

Момичетата обслужвали клиенти не само от Слънчев бряг, но и от околните курортни селища - Лозенец, Китен, Приморско, Созопол, Свети Влас, „Елените” и др.

Сводниците разпространили т.нар. „служебен телефон” чрез визитки между таксиметровите водачи, хотелските рецепции и ресторантьорите в Слънчев бряг и другите курортни селища, като в случай на интерес от страна на туристи, изпращали момичетата за секс или просто за доставка на дрога.

Труженичките на платената любов наемали за по 3-4 дни хотелски стаи в Слънчев бряг, след което ги сменяли и се премествали в друг хотел по указания от сводниците им. Единият пък закарвал с колата момичетата до "адреса" и след сеанса ги прибирал обратно или ги откарвал на друга заявка, обясняват от полицията.

Следвал финансов отчет на заработеното под зоркия му поглед. Тарифите на проститутките били различни за българи и чужденци, съобразени с дохода на нашенеца, намалял заради кризата.

За час сексуслуги момичетата взимали от сънародниците си по 150 лв., а от чуждите туристи искали 250 лв.

За 6-часова програма цената за зажаднели по женски тела и ласки сънародници скачала на 500 лв. Чужденците пък трябвало да се отчитат с 900 лв., ако искат да освободят напрежението. Открити са и бележници, в които надлежно са били описвани приходите и разходите от доходоносния бизнес.

До момента е доказано присъствието на момичетата в 10 хотела на територията на Слънчев бряг и Несебър.

Междувременно тарторът на групата, бившият затворник Ж.П., започнал да разширява бизнеса. Привлякъл и други момичета - три ученички от Бургас, от които едната отново непълнолетна, на 17 г

Целта била да подмени една от "старите момичета", 21-годишната ямболийка, която направила множество опити да избяга през последните седмици. Сводникът обаче я държал принудително да работи за него с цената на заплахи и побои.

Операция "Сводниците" стартирала именно в петък, когато в Слънчев бряг пристигнала "новата смяна" труженички - трите ученички от Бургас.

При задържането на групата е бил арестуван и 30-годишният приятел на сводника Ж.П. - А.Р. от Сливен, който пренасял част от наркотика. Към момента са намерени и иззети 8 пакетчета амфатемини , общо 80 грама, и 2 торбички с марихуана, около 400 грама. Открити са много СИМ-карти, които Ж.П. насилствено регистрирал на името на обявеното за издирване 21-годишно момиче от Ямбол.

Петте момичета са разпитани пред съдия като свидетели, а Ж.П. и В.Е. са с наложена мярка за неотклонение - задържане за 72 ч. Третият мъж в схемата, който е отговарял за дрогата, е освобедн след 24-часово задържане. Предстои образуването на отделно досъдбено производство за пренасяне на наркотици.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати