26 Април 2024 г. Петък

Бойко, кажи си за вота, зоват от ДПС

2011-05-11 05:21:55

Очевидно би било бягство, ако премиерът се кандидатира за президент в последния момент.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров в коментар на новината, че името на Бойко Борисов е сред обсъжданите кандидати на ГЕРБ за президентския пост.

Бисеров повтори тезата на шефа си Ахмед Доган отпреди дни, според която премиерът готви личното си спасение с намерението да участва в изборната надпревара.

Според Христо Бисеров, твърдението на Борисов, че лидерите на партии трябва да се кандидатират за президент, означавало, че той сам си издига кандидатурата.

От ДПС припомниха, че още през миналата година Лютви Местан призова премиера да заяви дали има намерение да се кандидатира за държавен глава. 

Българските граждани трябва да знаят дали ги управлява премиер, който има намерение да изкара мандата си като премиер, или ги управлява премиер, който наесен има амбицията да се премести на президентския стол, заяви зам.-председателят на партията Лютви Местан.

Според него, това би могло да даде обяснение за темпа на реформите. За него дебатът дали кандидатът да бъде мъж или жена, не е по същество.

Остава сега ние да се включим в този недостоен, опорочен разговор за президентския вот с идеята, че ние пък сме затруднени в решението си, защото търсим някой, който да отговаря едновременно и на двете качества – да бъде и мъж и жена едновременно", каза той.

От движението изразиха разочарованието си от решението на Конституционния съд за Изборния кодекс.

Според тях магистратите трябвало въобще да отменят изискването за уседналост на местните и президентски избори, тъй като това противоречало на конституцията.

Вместо това съдът постанови уседналостта да бъде 6 месеца. Впоследствие се оказа, че това изискване дори няма да важи за изборите тази година.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати