16 Април 2024 г. Вторник

БСП захапа Борисов: Изборите не са шеги!

2011-05-10 15:12:02

Премиерът Бойко Борисов хвърлял шеги и закачки по време на доста несполучливи вътрешно и външно политически решения.

Така червеният депутат Михаил Миков коментира изказването на министър-председателя, че президентските избори трябва да бъдат „битка на лидерите“.

„Премиерът Борисов обича тогава, когато има сериозни теми за обсъждане, да хвърля шеги и закачки и от камбанарията на поста си, да провокира дискусии по теми, които не са особено важни за живота на хората. Ще се включат всички, които съответните партии и коалиции предложат на избирателите си“, отсече Миков.

Изказването на Борисов повлече редица коментари от него самия и от опонентите му, но в крайна сметка фактите са, че лидерът на БСП Сергей Станишев не може да се включи в състезанието заради раждането си в чужбина, което е забранено от конституцията.

Лидерът на СДС Мартин Димитров пък няма необходимата възраст от 40 г., за да участва в президентската надпревара.

Остават Иван Костов, който обяви, че не е подходящ за президент, и лидерът на ДПС Ахмед Доган. Партията на Сокола обаче все още не е обявила дали ще издига собствен кандидат-президент.

Червеният Михаил Миков призова веднага да започнат промените по Избирателния кодекс, за да не бъде застрашено предстоящото гласуване наесен. Той заяви, че до средата на юни поправките, свързани с решението на Конституционния съд, трябва да бъдат направени.

 

„Кашата в предизборното законодателство ще откаже много хора да идат до урните, това ще даде предимство само на твърдите ядра да упражнят вота си наесен“, подчерта депутатът и допълни, че решението на съда показвало практиката на управляващите да приемат все по-често противоконституционни текстове.

Бившият вътрешен министър предупреди отново, че докладът на Европол застрашава членството ни в Шенген. Той посочи, че в предишния доклад страната ни е спомената 19 пъти, а в този – 23 пъти. 

„Аз бих посъветвал министъра да не се радва, когато името на България попада в такъв тип доклади заедно с нигерийските разбойници. С такъв прочит на доклада аз се страхувам, че не могат да бъдат изградени националните цели за осигуряване на политическа подкрепа на България при припознаването ни като достоен член на ЕС“, коментира Миков изказването на МВР шефа Цветан Цветанов, че докладът е базиран на успешните акции на МВР. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати