20 Април 2024 г. Събота

Ключовият свидетел срещу Масларова имал няколко дела

2011-05-09 18:42:11

Няколко дела са образувани скоростно срещу ключовия свидел по делото срещу Емилия Масларова Тодор Павлов, който днес се отказа от показанията си.

Това обаче е станало, след като Тодор Павлов е свидетелствал по делото за присвояване на 11 милиона лева, поясни наблюдаващият прокурор в процеса Калин Софиянски.

Тодор Павлов бил неосъждан, когато е дал показания в досъдебното производство срещу Масларова, обясни прокурорът и допълни, че делата срещу него са били образувани по различни сигнали.

По делото срещу Масларова Тодор Павлов не е бил защитен свидетел и не е сменяна неговата самоличност. Тази мярка е била приложена по друга програма, стана ясно от думите на прокурора.

Днес Павлов отрече предишните си твърдения, че е носил пари на Масларова, изпратени й от друг подсъдим – Венцислав Драганов.

Калин Софиянски коментира, че е бил убеден, че това ще се случи днес. Прокурорът не намира нищо извънредно в това, че е разпитвал Тодор Павлов в дома му в 20,00 часа вечерта, както и че свидетелят сам е писал протокола за собствения си разпит.

 

Наложило се съдията от Софийския градски съд Петър Гунчев да пътува до Стара Загора, за да разпита свидетеля в общежитие с мотива да не бъде застрашена неговата сигурност, а и защото Павлов поискал разпита да се проведе в града му.

Калин Софиянски отказа да отговори кои показания на свидетеля ще приеме за истина и кои за лъжа. Обясни, че ще прецени дали Тодор Павлов да бъде разследван за лъжествидетелстване след края на процеса срещу Емилия Масларова.

Междувременно стана ясно, че социалното министерство подготвя за внасяне граждански искове срещу Емилия Масларова.

В първото заседание по делото съдът не прие иска на министерството с мотива, че съвместното разглеждане ще утежни процеса.

От СГС е дадено указание за самостоятелното предявяване на иска срещу подсъдимите пред граждански съд.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати