26 Април 2024 г. Петък

Windows 8 се учи от софтуера на Apple

2010-07-18 09:25:52
В следващата операционна система се очакват функции, характерни за продуктите на "ябълката", сочи документ

Microsoft гледа в Apple, докато разработва следващата си операционна система Windows 8. Това става ясно от изтекли документи за новата ОС, на които се позовава CNET News.

На среща с производители на РС през април, редмънтският гигант е дискутирал своя конкурент от Купертино и е разкрил планове да интегрира в Windows 8 характеристики, които са подобни на тези, използвани от Apple в iPhone и iPad.

В частност, става въпрос за въвеждане на Windows Store - характеристика, взаимствана от iPhone, и осигуряване на по-бърза реакция на Windows (подобно на iPad) чрез нови настройки за управление на енергията.

В един от слайдовете на разпространения документ, озаглавен ", се говори за нуждата от опростяване на дизайна. "Apple е известен бранд за високо качество, неусложнен. Той просто работи", се казва в слайда. "Това е нещо, за което хората ще плащат", смятат в Microsoft.

Компанията цели да добави в Windows 8 характеристики, които ще направят операционната система по-конкурентна на пазара - простота, по-добра поддръжка на управление чрез докосване и жестове, работа на по-малки екрани.

Microsoft ще се стреми също да ускори зареждането на своята ОС чрез комбинация от функции за излизане от системата (log off) и хибернация. Те ще се задействат по подразбиране и ще осигуряват по-бързо зареждане на системата, отколкото при рестарт. Предвижда се също събуждане от спящ режим за по-малко от секунда.

Редмънт планира да предложи на всеки компютърен производител "Store" с неговия бранд. Една от ползите за потребителите е, че ще получат достъп до приложенията от всяко свое РС.

Взирането в Apple е напълно обяснимо за Microsoft. Въпреки че държи 95% от пазара на операционни системи за РС, компанията е силно застрашена от разработчиците на мобилни ОС, които превземат портативните устройства и се очаква да навлязат в най-малките компютри.

източник: technews.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати