Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Фев 28
Начало arrow Технологии arrow Windows 8 се учи от софтуера на Apple

Windows 8 се учи от софтуера на Apple

  Print E-mail
2010-07-18 09:25:52
източник: technews.bg

В следващата операционна система се очакват функции, характерни за продуктите на "ябълката", сочи документ

Microsoft гледа в Apple, докато разработва следващата си операционна система Windows 8. Това става ясно от изтекли документи за новата ОС, на които се позовава CNET News.

На среща с производители на РС през април, редмънтският гигант е дискутирал своя конкурент от Купертино и е разкрил планове да интегрира в Windows 8 характеристики, които са подобни на тези, използвани от Apple в iPhone и iPad.

В частност, става въпрос за въвеждане на Windows Store - характеристика, взаимствана от iPhone, и осигуряване на по-бърза реакция на Windows (подобно на iPad) чрез нови настройки за управление на енергията.

В един от слайдовете на разпространения документ, озаглавен ", се говори за нуждата от опростяване на дизайна. "Apple е известен бранд за високо качество, неусложнен. Той просто работи", се казва в слайда. "Това е нещо, за което хората ще плащат", смятат в Microsoft.

Компанията цели да добави в Windows 8 характеристики, които ще направят операционната система по-конкурентна на пазара - простота, по-добра поддръжка на управление чрез докосване и жестове, работа на по-малки екрани.

Microsoft ще се стреми също да ускори зареждането на своята ОС чрез комбинация от функции за излизане от системата (log off) и хибернация. Те ще се задействат по подразбиране и ще осигуряват по-бързо зареждане на системата, отколкото при рестарт. Предвижда се също събуждане от спящ режим за по-малко от секунда.

Редмънт планира да предложи на всеки компютърен производител "Store" с неговия бранд. Една от ползите за потребителите е, че ще получат достъп до приложенията от всяко свое РС.

Взирането в Apple е напълно обяснимо за Microsoft. Въпреки че държи 95% от пазара на операционни системи за РС, компанията е силно застрашена от разработчиците на мобилни ОС, които превземат портативните устройства и се очаква да навлязат в най-малките компютри.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Технологии
  Новини През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ...
  Новини Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирми в IT ...
  Новини Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руската ...
  Новини Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на ...
  Новини Шерил Сандберг. снимка: Ройтерс - В отговор на доказателства, че нейни инструменти са позволили реклами да бъдат насочени към потребители, които са използвали расистки коментари или реч на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?