29 Март 2024 г. Петък

Дъщеря на Бен Ладен потвърди смъртта му

2011-05-04 20:11:08

12-годишна дъщеря на Осама бен Ладен твърди, че е видяла как баща й е бил убит от американски войници, пишат пакистански вестници, цитирани от ДПА.

Вестник "Дон" съобщава, че неназованото момиче казало на служители на пакистанското разузнаване, че е станало свидетел на убийството на баща си Бен Ладен. Не се посочват обаче подробности за убийството и престрелката с американските войници, преди Бен Ладен да бъде застрелян, отбелязва ДПА.

Дъщерята на Бен Ладен е единственият човек, потвърдил смъртта на лидера на „Ал Кайда“ след изявлението на американския президент Барак Обама, че американски военни са убили мозъка на атентатите от 11 септември при операция в Аботабад, на 60 км североизточно от столицата Исламабад.

Друг всекидневник - "Нюз", също цитира официални източници, според които дъщерята на Бен Ладен е станала свидетел на смъртта на баща си.

"Дъщерята на Бен Ладен потвърди, че баща й е бил заловен жив и застрелян от специалните части на САЩ през първите няколко минути от среднощната операция", пише изданието.

 

Това твърдение противоречи на американското уверение, че американските морски пехотинци са се опитали да заловят жив Бен Ладен, но са го убили, след като той оказал съпротива, отбелязва агенцията.

"Дон" съобщава също, че в къщата имало 17 или 18 души по време на нападението и че американските войници отвели един от синовете на Бен Ладен заедно с трупа му.

Външното министерство на Пакистан обяви във вторник, че всички, които са заловени в комплекса, в това число деца, ще получат съответните грижи и ще бъдат предадени на родните си страни, посочва БТА.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати