20 Април 2024 г. Събота

БСП зове: Ходете си! ГЕРБ: Изпълняваме обещанията си!

2011-05-04 16:08:26
По-добре да си ходите, призова опозицията управляващите в първия работен ден на новата – шеста сесия на парламента. 

По традиция в началото на всяка пленарна сесия на Народното събрание започва с политически изказвания на лидерите на парламентарните групи. 

От левицата акцентираха върху икономическите и социалния ефект от 2-годишното управление на ГЕРБ. 

„Все повече в България се очертават две реалности и два свята. Едната е виртуална, в която съществува правителството и управляващата партия. Борисов заяви в Хърватия, че в България се живее добре.

Другият свят е реалният свят, в който огромна част от българите всекидневно се борят за оцеляване”, посочи лидерът на червените Сергей Станишев. 

Той подчерта, че обещанието на ГЕРБ да превърне страната в средноевропейска държава не се е състояло. 

„Имаше безпрецедентна подкрепа за ГЕРБ, имаше и възторг на медиите. Беше постигната една приказка за единството на партията и народа. Къде е всичко това днес – няма го. Пропиляхте уникален кредит, с който разполагахте, с измислени ПР акции, полицейски операции”, констатира Станишев. 

От ГЕРБ обясниха, че последователно изпълняват обещанията, поети към българските избиратели. 

„Всеки народ очаква от управляващите по-добър живот и стандарт. Това не се постига с думи, а с конкретни действия. Целите ни не са подчинени на едни или други избори, а са дългосрочни. Само така можем да спечелим доверието на българските граждани”, обясни в изказването си пред залата председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. 

Управляващите очертаха приоритетите през новата сесия на парламента. Като успех отчетоха одобрението, което България получи за Шенген от европейската Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. 

Но не пропусна критиката си към българските евродепутати извън групата на ГЕРБ. 
„Гласуването против от страна на г-жа Йотова означава против волята на ЕП. Гласувал с „въздържал се”, Илчев не помага за влизането на България към Шенген. Нужна ни е единна национална позиция”, категоричен е Велчев. 

От СДС обаче също разкритикуваха, че икономическата криза все още не е свършила. 
„Причините са много – нито парламентът, нито правителството има ясен икономически план как излизаме от кризата. Зараждащата се средна класа продължава да потъва“, заяви лидерът на СДС Мартин Димитров. 

"Време е да превъзмогнем политиката на парче, на гасене на пожарите", заяви от своя страна заместник-председателят на ДПС Лютви Местан. Той изрази надежда, че на изборите наесен ще бъдат поканени евронаблюдатели, за да се гарантира честността на вота.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров също заяви, че в страната се живее зле, и обвини политическите партии в липса на идеология. 

„Левицата се представя изключително зле, няма идеи и алтернатива. Лидерът на левицата говори като избирател на ГЕРР. Вие какво предлагате като идеология – нищо не предлагате. Лидерът на левицата се разхожда с една стъкленица – пробите от АМ „Тракия“, вместо да си посипе с тази пепел главата. Това е пепелта на 100-годишната партия“

„Те са готови да дадат България и на турския султан само ако обещае, че няма да се строи „Белене“. Това ли е идеология?“

Лидерът на „Атака“ обеща, че партията му е за интересите на народа и ще разобличава всеки, независимо дали са управляващи или опозиция. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати