28 Март 2024 г. Четвъртък

БСП няма да дочака Борисов да си каже за президент

2011-05-02 14:49:11
БСП ще обяви кандидат-президента си в края на юли преди събора на социалистите на Бузлуджа, заяви Антон Кутев, секретар на партията. 

Според него би било груба грешка за която и да е партия в момента да си казва кандидата, преди да е ясно какво ще направи най-голямата партия – в случая ГЕРБ. 

„За съжаление ние ще бъдем поставени в ситуация, в която ще трябва да издигнем нашия кандидат преди ГЕРБ, защото, естествено, че Бойко Борисов ще чака до последно, за да каже кой ще му е кандидатът. 

Абсолютно ясно е за всички, че никак не е едно и също дали нашият кандидат ще се бори срещу Бойко Борисов или срещу който и да било друг представител на ГЕРБ и разбира се, че профилът на кандидата е хубаво да бъде съобразен с това дали ще играе срещу Бойко Борисов или ще играе срещу някой друг”, възнегодува Кутев. 

Социалистите за пореден път алармираха за „некадърното управление на ГЕРБ“, като този път отчетоха двойното увеличение на безработицата през 2010 г. спрямо 2008 г. 

Вината за удвоената безработицата не е на икономическата криза, каза Антон Кутев. Той посочи, че в други страни от ЕС не само че няма увеличение на безработицата, а напротив – има намаляване. 

„Единственото нещо, което успя да създаде Бойко Борисов за тези две години управление, е нови 150 хиляди безработни“, заяви Кутев. 

Според него вредите от управлението на ГЕРБ все още са поправими. 

Следващата седмица БСП ще представи управленския си проект в областта на икономиката.

В него са предвидени както средносрочни мерки, така и мерки, които могат да заработят веднага. Те са финансово обезпечени, така че да не натоварват държавния бюджет.    
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати