25 Април 2024 г. Четвъртък

Левски размаза Сливен с 5:0

2011-05-01 20:22:39
 Головете бяха дело на Гара Дембеле, който заби хеттрик, на Жанвион-Юлу Матондо и на Даниел Младенов.

След победата Левски има в актива си 54 точки, с 8 пункта по-малко от лидера Литекс. Сливен остана на последното място в класирането с едва 17 точки.

 

 

Двубоят стартира с атака на гостите, но така и не се стигна до голова опасност пред вратата на "сините", след умелата намеса на отбраната пред Илиев.

В 9-тата минута страхотно разбъркване в наказателното поле на Сливен доведе до откриването на резултата, когато Гара Дембеле бутна топката във вратата на "войводите" от паднало положение.

Десетина минути по-късно Иса стреля с глава, но ударът му бе отразен. След това Дембеле бе изведен сам срещу Караманов, но вместо до отбележи втори гол, нападателят на домакините стреля в тялото на вратаря.

След това постепенна атака на домакините можеше да завърши с гол. Дембеле подаде към Йовов, той чукна към Гаджев и опорният халф на домакините шутира, като топката се отклони от тялото на бранител и излезе в ъглов удар.

В 29-тата минута Матондо върна жеста към Гара Дембеле, като му асистира за третия гол на "сините" в мача. При повторенията обаче се видя, че голът е нередовен, заради засада.

До края на първото полувреме не се стигна до нови голови положения, като Левски разиграваше с огромно желание, а сливналии се отбраняваха.

В началото на втората част Дембеле бе в основата на първата атака за второто полувреме на "сините", когато тъмнокожият нападател върна към Гаджев, който шутира силно, но топката излезе в аут.

При една от следващите атаки един от най-дейните на терена Дембеле подаде към Веско Минев, той копна топката над падналия Караманов, но топката се удари в страничната греда.

В следващите минути играта се успокои, като Сливен нямаше нито желанието, нито идеята как да атакува, а Левски доиграваше мача, предвид важните двубои до края на шампионата.

Малко по-късно зрителите по трибуните видяха невероятен пропуск на Исмаил Иса, който получи пас от Дембеле и останал сам срещу вратата, Иса стреля право в тялото на единствения защитник, застанал на голлинията, като това бе поредният уникален пропуск на младия нападател на "сините" в последните мачове на отбора.

Около двайсетина минути преди края на мача Тасевски пусна много хитър скрит пас към Дембеле, който отправи истински снаряд към вратата на гостите, но кълбото бе насочено право в тялото на Караманов и той изби.

Две минути по-късно пак Дембеле се озова срещу Караманов и вратарят на гостите за пореден път се прояви, парирайки нова тупалка на голаджията на домакините.

В 87-та минута Дембеле вкара своя хеттрик, напредвайки сам в половината на съперника и пускайки топката под плонжа на Караманов, който въпреки получените 5 гола, спаси своите от разгром с двуцифрен резултат.

 

 

източник: gol.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати