29 Март 2024 г. Петък

И Барса изпищя от съдията

2011-05-01 08:18:48
Реал Сосиедад изненадващо победи Барселона с 2:1 в домакинския си мач от 34-я кръг на испанската Приера Дивисион.

Каталунците поведоха с гол на младока Тиаго Алкантара през първото полувреме, но след това включиха на автопилот и решиха да доиграят мача в тренировъчно темпо.

Баските се възползваха от това и натиснаха през второто полувреме, стигайки до пълен обрат с голове в 71 и 80-та минута, като второто попадение бе от дузпа.

Барселона обаче може да се чувства ощетена, тъй като между тези два гола попадение на Милито бе отменено заради изключително спорна засада.

Така отборът на Пеп Гуардиола пропусна възможността да увеличи аванса си от 8 точки на върха на класирането пред втория Реал Мадрид. Това обаче може да се приеме за справедлив развой на събитията, тъй като по-рано днес и столичани бяха порязани от съдията при загубата с 2:3 от Сарагоса.

Поражението пък попречи на Барселона да изравни рекорда в Испания за най-много поредни мачове без загуба. По ирония на съдбата той се държи именно от Реал Сосиедад - 32 мача.





Треньорът на гостите Пеп Гуардиола очаквано бе дал почивка на някои от основните си футболисти си и така като титуляри тази вечер излязoха младоци като Монтоя, Фонтас, Тиаго и Жефрен. Двамата най-важни футболисти - Шави и Меси обаче също бяха сред стартовите единадесет.

Логично точно Меси бе един от най-активните футболисти. Още в 4-та минута той отправи удар от границата на наказателното поле на метър встрани от гредата.

След това след добър пробив поднесе към Афелай за удар от наказателното поле, но вратарят на домакините Браво спаси.

Реал Сосиедад обаче не се бе прибрал в глуха защита и на свой ред отвърна с две положения. Първо в 12-та минута Гризман преодоля последния в защитата Пике и тръгна да се откъсва сам срещу вратаря, но си поведе лошо топката и я загуби.

След това пък Тамудо засече от воле центриране в наказателното поле и топката профуча доста близо покрай вратата.

За Барса Меси продължаваше да е основния играч и след пробив по крилото той поднесе по земя за Кейта да засече отблизо, но вратарят излезе да скъси ъгъла и попречи на халфа на Барса.

В 29-та минута Барса откри резултата. Лео Меси не успя да овладее едно подаване, но така топката попадна в излизащия зад защитата Тиаго, който успя да чукне над Браво и въпреки лекия рикошет във вратаря, топката се удари в напречната греда и влезе в мрежата.

След този гол обаче гостите свалиха оборотите и до края на полувремето нямаше други голови възможности. Веднага след почивката обаче каталунците имаха хубава атака, при която Меси изведе Жефрен зад защитата и той бе фаулиран от Естрада. При тази ситуация можеше да се спори дори за директен червен картон, но съдията явно прецени, че Жефрен е можел да бъде застигнат от друг защитник и затова даде само жълт.

От получилия се пряк свободен удар Меси стреля много силно по земя, но вратарят спаси.

След това положение обаче Барселона съвсем свали оборотите, докато домакините от своя страна се активизираха.

В 54-та минута Гризман отправи много опасен удар с глава покрай гредата. И пропускът му спести доста евентуални спорове, тъй като съдията отсъди несъществуваща засада.

Сосиедад обаче продължи да натиска и по-късно Тамудо получи чудесна топка пред наказателното поле и отправи силен удар между двама защитници, но Пинто спаси.

При единствената контраатака на Барса в 67-та минута Меси свърши чудесна работа, като сам отне топката от съперник, след това напредна и накрая изведе Жефрен на чудесна стрелкова позиция в наказателното поле, но Браво се хвърли и спаси диагоналния удар.

Двайсет минути преди края треньорът на домакините Мартин Ласарте направи двойна смяна, пускайки в игра Сурутуса и Ифран. И това се оказа повратният момент в мача, тъй като точно тези двама футболисти донесоха обрата за домакините.

В71-та минута агресивната игра на домакините даде резултат и напълно заслужено те изравниха. 

В 77-та минута Барселона вкара втори гол, когато Милито се хвърли и с глава засече центриране от фаул. Съдията обаче отмени попадението заради засада, а дори на стоп-кадъра на повторението не можеше да се каже със сигурност дали единствено къдриците на аржентинеца бяха пред защитата на домакините.

Ироничното обаче бе, че при тази ситуация Милито получи поредната си контузия и трябваше да бъде принудително заменен.

В 79-та минута Сосиедад можеше да поведе. Чаби Прието получи пас на ръба на защитата и навлезе в наказателното поле, ъгълът обаче стана остър и затова Пинто успя да спаси удара му.

Само минута по-късно обаче "баските" стигнаха до втория си гол. Сурутуса получи в наказателното поле и зад него Масчерано не разчете влизането си и не успя да играе с топката, което доведе до дузпа. Чаби Прието застана зад бялата точка и стреля в средата на вратата и Пинто за малко да спаси, но все пак топката влезе в мрежата.

Отговорът на Барса бе силен далечен удар на Жефрен, като първоначално вратарят не успя да улови топката и Меси за малко да направи добавка, но все пак Браво се хвърли за втори път и изби под носа на аржентинеца.

След това Афелай направи добър индивидуален пробив между двама защитници, навлезе в наказателното поле и ударът му бе само избит от вратаря, но друг играч на Барса пропусна да направи добавка.


Реал Сосиедад - Барселона 2:1

0:1 Тиаго
1:1 Ифран 71
2:1 Чаби Прието 81

Реал Сосиедад: Браво, Мартинес, Гонсалес, Демидов, Естрада, Ривас (69 Сурутуса), Маркел Бергара (89 Елустондо) , Гризман, Аранбуру, Чаби Прието, Тамудо (69 Ифран)

Барселона: Пинто, Монтоя, Пике (62 Масчерано), Милито (78 Бускетс),Фонтас, Кейта, Шави, Тиаго, Афелай, Меси
източник: gol.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати