29 Март 2024 г. Петък

Цветанов: Недопустимо е да има насилие над задържан

2011-04-29 10:58:54

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че е недопустимо да се оказва насилие над задържан, който не оказва съпротива.

Коментарът е във връзка със скандалните кадри от задържането на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. В МВР е назначена проверка по случая, а министърът заяви, че тя ще бъде обективна.

„Най-важно е ръководството на МВР да извърши съответната проверка и да се вземат правилните управленски решения, които ще са свързани и с дисциплинарни наказания”, каза Цветанов.

По делото за подкуп срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров бе представен запис от охранителна камера в кантората, в която е арестуван Попов.

 

От него се вижда как спецполицаите удрят главата на Попов в касата на вратата, просват го по очи и настъпват ръцете му с крака.

Цветан Цветанов коментира, че от кадрите става ясно, че е имало опит за изтласкване на служителя на МВР.

Той благодари на защитата на Тенчо Попов за предоставения в съдебната зала видеозапис от ареста, но подчерта, че в кантората е предаден въпросният подкуп – според прокуратурата даден на следовател, за да „смачка“ разследване срещу Николай Цонев.

Вътрешният министър заяви, че се надява защитата на Попов да предостави пълния запис от камерата.

„За нас ще бъде изключително интересно, а мисля, че и за самата обективност на едно разследване, което е във финалната си част, да видим и действията, и начина, по който са подхвърлени и дадени парите от Тенчо Попов“, коментира министърът.

По думите му Попов е политическа фигура в управлението на Тройната коалиция и затова острите реакции на политици относно полицейския произвол били нормални.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати