29 Март 2024 г. Петък

Как точно се случи връзката на Уилям и Кейт?

2011-04-29 07:55:46

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се запознават като студенти в университета "Сейнт Андрюс", Шотландия, където учат между 2001 и 2005 г. По повод сватбата им в Уестминстърското абатство Асошиейтед прес и ДПА припомнят някои ключови моменти във връзката им:

Септември 2001 - Принц Уилям и Кейт Мидълтън се срещат в университета "Сейнт Андрюс", където изучават история на изкуствата. Стаите на двамата в студентското общежитие са в близост една до друга. Когато Уилям се сблъсква с трудностите на студентския живот, Кейт го убеждава да остане. По-късно младият принц се прехвърля в специалност география.

Март 2002 Кейт Мидълтън дефилира с прозрачна рокля, разкриваща черно бельо, на благотворително модно ревю. Принц Уилям е платил 200 лири за билет на първия ред. Говори се, че събитието е прелюдия към тяхната романтична връзка.Роклята, изработена за 30 лири от други студенти, бе продадена на търг през март тази година за внушителната сума от 78 000 лири.

Април 2002 - Уилям и Кейт си търсят апартамент за втората година от следването. През септември те се нанасят в общо жилище заедно с други двама свои състуденти. По това време Мидълтън има връзка със свой колега.

Май 2003 - Принц Уилям и Кейт Мидълтън са фотографирани да водят задълбочен разговор на мач по ръгби. Снимката поражда спекулации, че двамата са романтично обвързани.

Юни 2003 - Кейт е сред гостите по случай 21-ия рожден на принц Уилям на партито в замъка Уиндзор. В свое интервю по-големият син на принц Чарлз отрича, че има сериозна приятелка.

Септември 2003 - Уилям, Кейт и двамата им съквартиранти се местят в обща вила за третата им година в университета. Уилям и Кейт "стават двойка" около Коледа същата година.

Март 2004 - Романът на Уилям и Кейт Мидълтън става публично достояние, след като двамата са фотографирани заедно на ски почивка в Клостерс, Швейцария. По-късно през годината медиите съобщават, че двамата са се разделили за кратко, тъй като Уилям се е почувствал "клаустрофобично".

Юни 2005 - Принц Уилям и Кейт Мидълтън се дипломират на обща церемония в университета "Сейнт Андрюс". Двамата присъстват заедно на празничния обяд, придружени от семействата си.

Юли 2005 - Двойката заминава на романтична почивка в резерват в Кения, собственост на родителите на Джека Крейг - приятелка на принц Уилям от години.

Октомври 2005 - адвокатите на Кейт Мидълтън призовават редакторите на вестници да оставят клиентката им на мира, твърдейки, че тя постоянно е преследвана от папараци.

Януари 2006 - По време на почивката им в Клостерс принц Уилям е сниман за първи път да целува Кейт Мидълтън на обществено място. Уилям започва военното си обучение в Кралската академия "Сандхърст".

Март 2006 - Кейт Мидълтън е поканена в кралската ложа на конното състезание в Челтнам.

Април 2006 - Уилям и Кейт са фотографирани заедно на яхта по време на почивката им на карибския остров Мустик.

Май 2006 - Двойката присъства на сватбата на Лора Паркър-Боулс - дъщерята на херцогинята на Корнуол Камила, съпруга на престолонаследника принц Чарлз.

Декември 2006 - Принц Уилям е произведен в армейски офицер пред кралицата и се присъединява към Кралската кавалерия като младши лейтенант. Кейт Мидълтън присъства на парада заедно със семейството си.

Април 2007 Британските медии съобщават, че принц Уилям и Кейт Мидълтън са се разделили. От "Кларънс хаус", офиса на принц Чарлз, отказват коментар, но и не отричат съобщението.

Юни 2007 - Уилям и Кейт са забелязани да се целуват и танцуват на парти на военните.

Юли 2007 - Медиите съобщават, че двамата са подновили връзката си. Кейт се присъединява към Уилям на възпоменателен концерт за покойната му майка принцеса Даяна.

Октомври 2007 - Принц Уилям и Кейт Мидълтън прекарват уикенд в замъка Балморал в Шотландия заедно с принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогинята на Корнуол.

Април 2008 - Кейт Мидълтън придружава принц Уилям на церемонията по дипломирането му от Кралските военновъздушни сили. Наблюдателите тълкуват това като знак, че връзката им е сериозна и е получила одобрението на кралската фамилия.

Юни 2008 - Кейт Мидълтън за първи път присъства на официално кралско събитие - събирането на рицарите от Ордена на жартиерата в замъка Уиндзор.

Юни 2008 - Принц Уилям отбелязва 26-ия си рожден ден с благотворителен мач по поло, Кейт е сред гостите.

Декември 2008 - Двойката прекарва празниците в кралското имение Бъркхол в Шотландия.

Май 2009 - Уилям и Кейт са снимани за първи път заедно от пет месеца на мач по поло.

Декември 2009 - Адвокатите на кралица Елизабет Втора предупреждават вестниците да не публикуват папарашки снимки на кралското семейство, с което пораждат спекулацията, че се задава нова кралска сватба.

Януари 2010 - Двойката отново прекарва новогодишните празници в Бъркхол. Две седмици по-късно Кейт присъства на дипломирането на принц Уилям като пилот на хеликоптер.

Февруари 2010 - На въпрос дали предстои кралска сватба, принц Уилям отговаря: "Ще трябва да почакате още".

Март 2010 - Двойката е на почивка в курорта Куршвел във Франция заедно със семейството на Кейт.

Октомври 2010 - Кейт и Уилям са снимани заедно на сватбата на техен приятел. Същия месец принцът предлага брак на избраницата си, докато двамата са на почивка в Кения.

Ноември 2010 - От "Кларънс хаус" официално оповестяват годежа на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Седмица по-късно е съобщено, че сватбата е на 29 април 2011 г.

Декември 2010 - Принц Уилям и Кейт присъстват на благотворително събитие за набиране на средства за ракови изследвания. Това е първата официална изява на Кейт като кралска годеница.

Февруари 2011 Изпратени са първите покани за кралската сватба

Февруари 2011 - Принц Уилям и Кейт Мидълтън посещават университета "Сейнт Андрюс", където са се срещнали за първи път. Като подарък за сватбата учебното заведение учредява стипендия в тяхна чест.

Април 2011 - Уилям и Кейт посещават Ланкашър в рамките на последното си официално пътуване преди сватбата.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати