26 Април 2024 г. Петък

Янев: СДС се самоуби с кандидата си за президент

2011-04-28 07:36:37

"С издигането на кандидатурата на Румен Христов за президент „ликвидаторите“ на СДС се самоубиха". Това заявяват в декларация от РЗС. 

„С тази номинация СДС окончателно се трансформира от политическа в търговска марка с остатъчна стойност, която е част от сделката между Доган и Бойко Борисов“, заявяват от РЗС с уговорката, че ще запознаят обществото в подходящ момент "с параметрите и условията по тази сделка".

"Румен Христов е второ влошено издание на Пламен Юруков, символ на това как се отглеждат и имплантират поръчкови играчи в деградиралата политическа система на 20-годишното статукво", смятат от партията на Яне Янев.

"След като на предишните избори с кандидатурата на Неделчо Беронов, която беше лично подкрепена от Бойко Борисов, сините направиха услуга за преизбирането на Първанов, сега побързаха да се изтъргуват като за последно. Румен Христов е удобният знак за десния завой на Ахмед Доган, а Светослав Малинов е младият Неделчо Беронов.

За последните две години Малинов не е казал и две изречения срещу ГЕРБ, а като депутат беше готов да напусне ДСБ, за да се сложи на ГЕРБ".

Според РЗС Костов няма да успее на вътрешните избори да бламира кандидатурата на Румен Христов при арбитър Ахмед Доган.

 

"Това окончателно ще го детронира от политическата сцена на България и ще сложи край на Синята коалиция още преди президентските избори", категорични са от партията.

РЗС обаче "подава ръка" на всички симпатизанти на синята идея и декларира, че ще им даде възможност чрез листите и структурите на РЗС да участват в политическия живот на страната.

От партията обещават да издигнат силна кандидатура за президентските избори. "Няма да позволим следващият президент да бъде бивш член на БКП или сътрудник на ДС, независимо дали ще бъде издигнат от ГЕРБ или от БСП", посочват от РЗС. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати