25 Април 2024 г. Четвъртък

Кой как игра в "Ел Класико 2"

2011-04-21 07:03:29
В сряда вечерта Реал Мадрид излъга вечния враг Барселона с 1:0 след продължения на финала за Купата на краля във Валенсия и спечели "Ел Класико 2" след равенството 1:1 на "Бернабеу" за първенство в събота. Ето как Sportal.bg видя индивидуалното представяне на всеки един от футболистите, взели участие в дербито вчера, както и на двамата наставници.

Барселона:

Хосе Мануел Пинто - Не подведе Пеп Гуардиола и показа с представянето си, че е заслужавал да бъде титуляр и в този мач (както и във всички останали за Купата на краля). На два пъти му се наложи да се намесва решително в редовното време и той го направи добре, особено в края, когато отрази виртуозно удара на Ди Мария. Едва ли може да бъде обвиняван за гола във вратата си, отбелязан след отличен удар с глава на Роналдо - 6.5.

Даниел Алвеш - Определено не направи най-силния си мач с фланелката на Барселона. Като цяло бе неефективен във фаза атака, а и в отбрана далеч не бе безгрешен. Комбинацията между Марсело и Ди Мария при гола на Роналдо стана през неговата зона. Преди това бе надскочен от Пепе при гредата за Реал Мадрид през първата част на редовното време - 5,5.

Жерард Пике - Не бе особено убедителен. Опита се да помогне на отбора си в края, включвайки се в предни позиции, но не успя да промени нищо - 6.

Хавиер Маскерано - Задачата да замести капитана Карлес Пуйол като партньор на Пике в центъра на отбраната се оказа трудна за него. Този мач показа, че Маскерано е много по-полезен в халфовата линия с борбеността си. Особено през първото полувреме си личеше, че не се чувства комфортно на поста централен защитник, нерядко закъсняваше и бе изпреварван от офанзивните играчи на Реал, а при гола на Кристиано бе лошо пласиран - 5,5.

Адриано Корея - Бе напълно надигран от Роналдо във въздуха при попадението в продълженията, пробивите му липсваха, през първото полувреме много от опасностите за вратата на Пинто идваха тъкмо от неговата зона. През второто полувреме се представи малко по-добре, но като цяло не бе на ниво - 5.5.

Серхио Бускетс - през първото полувреме той и съотборниците му в халфовата линия загубиха битката с полузащитниците на Реал Мадрид. След почивката представянето му бе по-добро, но като цяло не впечатли с изявите си - 6.

Чавиер Ернандес - През второто полувреме заигра по-добре, отколкото през първото, но като цяло не успя да покаже класата си и до голяма степен бе обезличен от сгъстената средна линия на "лос бланкос" - 6.

Андрес Иниеста - Не бе достатъчно ефективен в офанзивен план, макар че през второто полувреме се активизира и картината на терена след почивката се промени. Бе много близо да вкара решаващ гол през второто полувреме, но ударът му бе виртуозно спасен от Касийяс - 6.5.

Педро Родригес - Преди почивката бе един от най-слабите на терена, но през второто полувреме бе в основата на повечето опасности за вратата на Касийяс. Отправи хубав прехвърлящ удар, но той бе спасен блестящо от стража на мадридчани. Преди това изпрати топката в мрежата, но бе в положение на засада, макар и малка, така че голът му бе правилно отменен - 6.5.

Лионел Меси - Имаше моментни проблясъци, но като цяло остана в сянката на Роналдо. Заедно с целия тим на Барса, и Меси на практика проспа първото полувреме, преди да се посъбуди през второто. Направи блестящ пробив и асистира на Педро за отменения гол, а след това принуди Касийяс да спасява негов изстрел през второто полувреме, но като цяло обичайната му креативност отсъстваше. Не успя по никакъв начин да отговори на предизвикателството, отправено от Кристиано в първото продължение - 6.

Давид Вийя - Може да се спори кой (от Реал Мадрид) е играч на мача, но най-слабият на терена в сряда вечерта без никакво съмнение бе Вийя. На "Местайя" - стадиона, на който години наред "Ел Гуахе" вкарваше гол след гол за Валенсия, Вийя бе напълно обезличен от отбраната на "белите". В "Ел Класико 1" пропусна да направи резултата 2:0 за Барса, но сега дори не му се удаде да излезе на чиста стрелкова позиция. От неефективността му страдаше цялата атака на Барса - 5.

Резерви:

Сейду Кейта - Появата му на терена едва в продълженията не помогна с нищо на Барса, но игра твърде малко, за да бъде оценяван - без оценка.

Ибрахим Афелай - И той се появи в игра твърде късно, за да бъде оценяван. Смени крайно неубедителния Вийя, но включването му не промени нищо - без оценка.

Максуел - Смени в самия край на срещата получилия контузия Адриано - без оценка.

Ст. треньор: Джосеп Гуардиола - След като през първото играта на Барса определено не вървеше, на почивката Пеп внесе нужните корекции. Гуардиола предпочете да не рискува с включването на капитана Карлес Пуйол, който явно все още не е готов за игра на 100 %, като неговото място бе заето от Маскерано. Ходът не се оказа твърде успешен, но наставникът нямаше и кой знае колко голям избор предвид отсъствието на Ерик Абидал и слабата форма на Габриел Милито. По-важното е може би това, че Пеп не успя да намери нужния отговор на гола на Роналдо. Каталунците не само че не успяха да върнат попадението, но дори не застрашиха вратата на Реал Мадрид. И трите смени на Барселона бяха извършени едва в продълженията, като очевидно не донесоха желания ефект. Като цяло, мачът вероятно е оставил у феновете впечатлението, че Гуардиола, за разлика от Моуриньо, не успя да извлече максимума от футболистите си - 6.5.

Реал Мадрид:

Икер Касийяс - Игра като истински капитан с решителни и вещи спасявания през второто полувреме, когато пред вратата му стана напечено. През първото полувреме нямаше никаква работа, а в продълженията също не му се наложи да показва класа, но в моментите, в които трябваше да се прояви, го направи блестящо - 7.5.

Алваро Арбелоа - През първото полувреме игра стабилно, но през второто имаше сериозни затруднения и на практика почти всички опасности за Касийяс дойдоха от неговата зона. През първото полувреме се замеси и в спорна ситуация, при която изглеждаше, че проявява неспортсменство спрямо Вийя, но реферът Ундиано Майенко подмина този момент - 5,5.

Серхио Рамос - Поставен в центъра на отбраната, като цяло бе стабилен и си партнираше добре с опитния Карвальо - 6.5.

Рикардо Карвальо - Силен мач на португалеца, през първото полувреме бе почти безгрешен, а след гола на Кристиано, за вратата на Реал Мадрид нямаше никакви опасности. Единствено през второто полувреме защитата на "белите" изглеждаше уязвима, но като цяло офанзивните футболисти на противника бяха спрени - 7.

Марсело Виейра - Не бе твърде активен в атака, но головата атака на столичани започна именно от неговия пас към намиращия се вляво Ди Мария. Бе достатъчно стабилен и в отбрана - 7.

Пепе - Отново, както и в "Ел Класико 1", се представи силно, като сега дори бе много, много близо до отбелязването на гол през първото полувреме, но имаше малшанса да уцели греда с глава. Заедно с другите си двама колеги в средната линия - Алонсо и Кедира, напълно обезличиха звездните халфове на каталунците през първото полувреме и в продълженията, и въпреки че "хватката" им отслабна видимо през втората част, като цяло свършиха отлична работа за обезвредяването на атаката на Барса. Чави, Иниеста, Меси и компания не успяха да сътворят твърде много реални опасности за вратата на Касийяс. В началото на мача обаче Пепе извърши груб фаул срещу Меси и извади късмет, че бе пожален от рефера - 7.

Сами Кедира - Партнираше си добре с Пепе и Алонсо в средата на терена и свърши своята работа в неутрализирането на мощта на халфовата линия на Барселона - 6.5.

Чаби Алонсо - И той, също като Пепе и Кедира, се представи силно в дефанзивен план и усилията му помогнаха на Реал Мадрид да ограничи опасностите пред вратата на Касийяс - 7.

Месут Йозил - Направи силно първо полувреме, в което намери в добра позиция Кристиано, но той не успя да нанесе достатъчно хубав изстрел, а след това сложи топката на главата на Пепе, който уцели гредата. През второто полувреме обаче се поизмори и поизгуби на терена, и 20 минути преди края на редовното време бе сменен от Адебайор - 6.5.

Анхел ди Мария - Един от най-добрите на терена в сряда вечерта на "Местайя". Само страхотното спасяване на Пинто му попречи да се превърне в герой за тима си в самия край на редовното време, когато отправи мощен шут към противниковата врата. В 102-ата минута асистира по прекрасен начин на Роналдо за гола с глава на португалеца, който се оказа и единствен в мача. Стара се и в отбрана. Червеният картон, който получи в заключителните секунди на второто продължение не промени нищо и не прави представянето на младия аржентинец по-малко впечатляващо - 7.

Кристиано Роналдо - Не бе безгрешен, но най-сетне направи това, което всички очакваха от него, откакто дойде на "Бернабеу" през 2009 година за рекордните 94 милиона евро - донесе трофей на Реал Мадрид. Особено през първото полувреме изтормози отбраната на Барса, през целия мач бе активен и търсеше начини да порази противниковата врата, а дори в края на второто продължение продължаваше да спринтира с всички сили. От друга страна, португалецът направи и пропуски пред противниковата врата, но, в крайна сметка, те остават на заден план при положение, че CR7 реши дербито в полза на отбора си. Трябва да се отбележи и това, че в някои ситуации реферът Ундиано Майенко не отсъди нарушения срещу португалеца, макар да изглеждаше, че Роналдо е спиран непозволено. Не спираше да търси гола и постигна целта си, демонстрирайки нагледно майсторството си в играта с глава в края на първото продължение - 7.5.

Резерви:

Емануел Адебайор - Като цяло се включи добре на мястото на Йозил в средата на второто полувреме и може да се каже, че внесе известна свежест в атаката на Барселона. Направи хубав пробив и изведе в добра позиция Кристиано, но португалецът не успя да се възползва по най-добрия начин. Тогоанският нападател можеше да реши окончателно мача в полза на "белите" в края на второто продължение, но пропускът му не се оказа решаващ - 6.5.

Естебан Гранеро - включи се на мястото на Кедира след гола на Роналдо и може да се каже, че свърши работата си, но игра твърде малко, за да бъде оценяван с по-голяма категоричност - без оценка.

Есекиел Гарай - влезе в игра в последните секунди на мястото на Карвальо - без оценка.

Ст. треньор: Жозе Моуриньо - за пореден път показа, че е голям треньор. Тактиката му да заложи на схема на игра без типичен централен нападател се оказа печеливша - през първото полувреме именно мадридчани бяха далеч по-опасният отбор, а в продълженията вече реализираха целта си. В същото време, Моуриньо бе разположил играчите си на терена по начин, който напълно обезвреди играта в атака на Барса преди почивката, а също и в продълженията. За 120 минути игра реалните опасности за вратата на Икер Касийяс бяха твърде малко. В този мач португалският специалист изглежда успя да извлече максимума (или поне доста) от играчите си, а развитието на двубоя показа, че е направил точните смени в точния момент. Решението да постави Серхио Рамос в центъра на отбраната, а Пепе в халфовата линия, също бе успешен ход - 8.
източник: sportal.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати