20 Април 2024 г. Събота

Нова словесна схватка Борисов-Нинова

2011-04-15 10:23:59
Съжалявам за инцидента, но именно заради вас приехме закон и вече, тези които им се случи подобно нещо, могат да осъдят тези недобросъвестни собственици, мисля, че сте благодарни на мнозинството, че ви защити", обърна се Борисов към Нинова. Поводът - преди седмица депутатът от БСП беше нахапана от домашно куче на улицата, в присъствието на собственика му.

Преди месец, отново по време на парламентарния контрол, Колега, моля пускайте ми ги една по една".

На свой ред Нинова му благодари за загрижеността за здравето й. "Очевидно и кучетата в България озверяха, освен хората", заключи тя. Добави, че парламентът не е футболното игрище в Банкя, "където с едната ръка играете мач, а с другата ядете филия с мас". Тя призова Борисов да престане да принизява ролята на Народното събрание, защото той бил една от причините институцията да е с един от най-ниските рейтинги на доверие.

" мъже? Аз Ви предлагам защо сега не излезем навън, да се разберем кат’ мъже, да се върнем в залата и да отдадем на хората в парламента нужното уважение", заяви още Нинова.

"И за картофите мога да ви кажа нещо, но по на...", каза премиерът в отговор на подмятане от залата, без да завърши мисълта си. В края на март в телевизионно предаване Борисов обясни, че в детските му години семейството му никога не е купувало картофи, а са си ги произвеждали.

Борисов критикува депутата от БСП и бивш зам.-министър на регионалното развитие в тройната коалиция Димчо Михалевски за проекта "Водно огледало" в Кърджали. "В това огледало можеш да се огледаш само ти"Тези не ги слушам". При завръщането си пък обяви, че демонстрацията му била в знак на несъгласие всеки път, когато се яви в парламента, от БСП да четат декларации, за да ги дават по телевизията.

Борисов отбеляза, че в залата имало "на първо четене около една пета от депутатите" и било обидно да се дебатира по важните въпроси, поставени от Станишев - членството на България в пакта "Евро плюс". Лидерът на левицата настоя, че са нужни парламентарни дебати, които да формират националната позиция за включването на страната ни в пакта, а не да се присъединява "на сляпо".

Премиерът се съгласи, че в парламента трябва да се дебатира и за еврото, и какво би станало, ако продължи Европа по същия начин да плаща пенсии и заплати. "Защото засега лошите Меркел и Саркози, според вас, компенсират тези правителства, главно социалистически и либерални, които доведоха държавите си до фалит и една по една започнаха да искат повече от ЕС", каза Борисов и обвини левицата като цяло за икономическата ситуация.

За правителствената политика за доходите премиерът заяви, че се търсят възможности за запазване на фискалната стабилност и за съгласувани действия с партньорите от ЕС за повишаване на доходите. Ние сме единствената държава, която във време на финансова криза, не се изкуши да повиши данъците, подчерта той. 

Добави, че се прилага важни мерки по оптимизиране на контрола, така че да не се допуска разхищаване на средства от бюджета, каза премиерът. Според него трябва да се осъзнае, че повишаването на доходите не може да стане, без да се вземе предвид реалния растеж на икономиката и производителността на фирмите.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати