25 Април 2024 г. Четвъртък

Прав е Уорлик за съда, отсече Цветанов

2011-04-15 07:09:51

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов категорично изрази подкрепа за думите на американския посланик у нас Джеймс Уорлик, че в България има две правосъдни системи – за бедни и богати.

"Прав е американският посланик, когато говори за двойното правосъдие", коментира МВР шефът, като даде за пример присъдата на бизнесмена Христо Ковачки.

"Съдът признава, че има щета за бюджета за 16 млн. лева, прокуратурата поиска 5 г. затвор, а в крайна сметка той получи 3 години условна присъда. Наказанието трябва да отговаря на тежестта на деянието", отсече вътрешният министър пред bTV.

По повод предстоящите президентски избори Цветанов беше категоричен, че кандидатът на ГЕРБ, независимо кой е той, ще спечели изборите.

Относно това дали спряганите имена на Меглена Кунева и Кристалина Георгиева отговарят на законовите изисквания да се кандидатират за президент, министърът беше категоричен, че тази проверка трябва да бъде извършена от предизборните щабове.

“Нито един от тези кандидати, за които говорите, няма да е кандидат на ГЕРБ”, отсече обаче той.

Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ не мисли за увеличаването на правомощията на президента.

„Ако настоящият президент не освободи посланиците агенти на бившата Държавна сигурност, кандидатът на ГЕРБ, който ще спечели изборите, ще направи това с един от първите си укази, който ще издаде“, категоричен е вицепремиерът.

Относно резултатите на социолозите за понижаването на личния му рейтинг Цветанов заяви, че няма доверие на определени социологически агенции.

 

„Личният рейтинг на един министър не е от толкова съществено значение за реалната политика. За мен е важна политиката, която реализира дадено ведомство. По никакъв начин не се променила работата на МВР, от това, което заложихме от началото на мандата и ще продължим по същия начин”, смята Цветанов. 

„Министър-председателят не указва никакъв натиск, включително и по казуса с Трайков Трайков. Премиерът дава свободата и ти носиш отговорността за решенията, които правиш”, коментира вицепремиерът работата в кабинета.

„Човекът, който взема решения за промени в правителството, е министър-председателят. Не са водени разговори за промени в кабинета”, каза още Цветан Цветанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати