24 Април 2024 г. Сряда

Неразбории може да отложат старта на спецсъда

2011-04-14 10:27:43

Заради неудачи в техническо отношение има опасност специализираният съд да не заработи, а това ще се припише като вина на съдебната власт, и по-конкретно на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Такова опасение изразиха членовете на съвета на днешното заседание, на което разглеждаха въпроса за ремонта на сградата на ул. „Черковна“, в която ще се помещава спецсъдът.

Председателят на бюджетната комисия във ВСС Иван Колев коментира пред журналисти, че условията в сградата не отговарят на изискванията за площ и за нормално функциониране на структурите.

 

По думите му проектът за ремонта е трябвало да бъде съгласуван между ВСС и Министерството на правосъдието, но оттам няма отговор.

Стаите в бъдещата магистратура към момента са достатъчни за съдиите и прокурорите, а още не е ясно къде ще се помещават следователите. Тепърва трябва да се уточняват и арестантските помещения, които трябва да са около 20.

По време на заседанието главният прокурор Борис Велчев изрази опасение, че обвинителите в бъдещата специализирана прокуратура може да се окажат в по-лоши работни условия, отколкото в момента.

Според сегашното разпределение в стая трябва да работят по около трима души, а може да се наложи да бъдат по петима-шестима прокурори.

Според обвинител №1 служителите в спецмагистратурата трябва да имат нормални условия, за да могат да работят.

„Понякога е по-добре да не правим нищо, отколкото да симулираме, ако сме наясно, че тази сграда не става“, коментира Велчев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати