Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Септ 24
Начало arrow Политика arrow Неразбории може да отложат старта на спецсъда

Неразбории може да отложат старта на спецсъда

  Print E-mail
2011-04-14 10:27:43
източник: dnes.bg

Заради неудачи в техническо отношение има опасност специализираният съд да не заработи, а това ще се припише като вина на съдебната власт, и по-конкретно на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Такова опасение изразиха членовете на съвета на днешното заседание, на което разглеждаха въпроса за ремонта на сградата на ул. „Черковна“, в която ще се помещава спецсъдът.

Председателят на бюджетната комисия във ВСС Иван Колев коментира пред журналисти, че условията в сградата не отговарят на изискванията за площ и за нормално функциониране на структурите.

 

По думите му проектът за ремонта е трябвало да бъде съгласуван между ВСС и Министерството на правосъдието, но оттам няма отговор.

Стаите в бъдещата магистратура към момента са достатъчни за съдиите и прокурорите, а още не е ясно къде ще се помещават следователите. Тепърва трябва да се уточняват и арестантските помещения, които трябва да са около 20.

По време на заседанието главният прокурор Борис Велчев изрази опасение, че обвинителите в бъдещата специализирана прокуратура може да се окажат в по-лоши работни условия, отколкото в момента.

Според сегашното разпределение в стая трябва да работят по около трима души, а може да се наложи да бъдат по петима-шестима прокурори.

Според обвинител №1 служителите в спецмагистратурата трябва да имат нормални условия, за да могат да работят.

„Понякога е по-добре да не правим нищо, отколкото да симулираме, ако сме наясно, че тази сграда не става“, коментира Велчев.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?