19 Април 2024 г. Петък

Превозвачите излизат на национален протест на 28 април

2011-04-13 21:59:50

Превозвачите излизат на национален протест на 28 април. Това каза Илиян Филипов – член на Управителния съвет Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), цитиран от агенция Фокус.

Днес от организацията са провели среща, на която е взето решение за протест, в който да вземат участие превозвачите от вътрешния, международния и автобусния транспорт. Потвърждение за участие е получено от Сдружението на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ), Националното сдружение на българските превозвачи и Българския съюз на товарните превозвачи. Предстои организаторите на протеста да проведат разговори и с представителите на таксиметровия бранш. Филипов заявил, че действията на превозвачите се подкрепят и от хората, които организират гражданските протести.

"В понеделник ще се събираме да правим основната организация. Идеята е да бъдем с лични автомобили, тъй като нямаме право с камиони да блокираме пътища, тъй като ще ни отнемат лицензите. Смятаме да блокираме пътни артерии, смятаме целият транспорт в държавата да бъде спрян, тъй като по никакъв начин не ни обръщат внимание", заяви Филипов. Превозвачите не са получили отговор на писмото, което миналата седмица изпратиха до премира Бойко Борисов. На протеста от бранша ще поискат да бъдат изпълнени шестте им предложения за намаляване цените на горивата.

Българският съюз на товарните превозвачи ще участва в националния протест на 28 април. Това каза председателят на организацията Валентин Бянов. Той заяви, че е удовлетворен от решението за провеждане на национален протест, в който да се включат представители на целия транспортен бранш. Очаква се участие да вземат таксиметровите и автобусните превозвачи. "Ние решихме, че каквото правим, го правим заедно", каза Бянов.

"Нищо от това, което сме поискали до сега, не е направено. Нищо не сме получили от това, което сме поискали. Нашите искания си остават висящи", посочи Бянов.

Заместник-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов заяви, че сдружението също подкрепя решението за провеждане на национален протест на 28 април. "Разбрах, че колегите от БАСАТ са взели такова решение. Ние ги подкрепяме, естествено и ще се присъединим към тях", заяви Лалов.

Според него решението за протест е взето, защото хората са изнервени и това е нормално. От Националното сдружение на българските превозвачи са чакали членовете на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) да се съберат и да вземат решение. "Ние още от първия ден подкрепяме тези протести. Трябва да го направим, да се чуят хората", каза Лалов. По думите му исканията на превозвачите са същите, каквито са отправяни и досега. Превозвачите не са получили отговор на писмото, което миналата седмица изпратиха до премира Бойко Борисов. Според Лалов това е причината да се вземе категорично решение за протест.

В понеделник Националното сдружение на българските превозвачи ще присъства на среща, на която представители от бранша ще обсъдят подробностите по провеждането на протеста.


източник: actualno.com

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати