26 Април 2024 г. Петък

Гомеш и съдията закопаха Тотнъм

2011-04-13 21:00:49
Уайт Харт Лейн" бе до голяма степен протоколен, заради убедителната победа на испанците в първия мач.

"Шпорите" обаче можеха да постигнат поне победа за престиж, ако съдията бе отсъдил поне една от двете чисти дузпи в тяхна полза през първото полувреме.

След почивката пък нещата окончателно се влошиха, след като Еурелио Гомеш направи ужасна грешка и допусна нелеп гол на Кристияно Роналдо след удар от 30 метра.

Така на полуфиналите предстои очакваното от всички фенове дерби "Ел Класико" между Реал Мадрид и Барселона. 

Единствената неприятна новина за мадридчани след мача с Тотнъм бе жълтият картон на Рикардо Карвальо, което означава, че португалецът ще пропусне първия мач срещу Барселона.



Първата атака бе в полза на Реал, когато още във 2-та минута Йозил бе изведен отдясно в наказателното поле, но от десетина метра стреля право в Гомеш.

В ответната атака се стигна до спорна ситуация в наказателното поле, тъй като Бейл се пльосна артистично след единоборство с Чаби Алонсо. Симулацията на Бейл се размина без жълт картон, но доведе до нещо по-лошо - накара съдията да гледа със съмнение на подобни инциденти и вероятно това лиши Тотнъм от две чисти дузпи впоследствие.

Първата трябваше да бъде отсъдена в 6-та минута, когато Модрич изпревари Чаби Алонсо за ниско центриране около точката на дузпата и определено бе ритнат от халфа на Реал. Съдията обаче замълча.

В една от малкото опасни атаки на Реал Йозил даде прекрасен извеждащ пас в коридор към Адебайор, но той първо си поведе лошо топката, а после бе прекалено бавен.

Тотнъм логично играеше с доста по-голям хъс и в 27-та минута бе много близо до гола. Ленън получи извеждащо подаване и показа феноменалната си скорост, надбягвайки двама защитници, след което от наказателното поле поднесе назад на тепсия за връхлитащия Павлюченко, но той стреля ужасно неточно над вратата.

Минута след това Павлюченко можеше да изкупи греховете си, спечелвайки дузпа. Той изпревари Албиол за ниско центриране на 5 метра пред вратата и се спъна в протегнатия крак на защитника. Съдията обаче отново отказа да отсъди дузпа.

По-късно "Шпорите" показаха, че явно са научили нещо от Стоук Сити и Рори Делап и Гарет Бейл изпълни мощно хвърляне от тъч. Рамос увисна под топката и зад него Хъдълстоун се пребори с Албиол и падайки от земя нанесе удар, но покрай гредата.

В 37-та минута бе едва втората опасност пред вратата на Тотнъм. След центриране от корнер Серхио Рамос от много трудна позиция засече с глава и насочи коварно топката параболично към далечния ъгъл, но Гомеш се хвърли и изби с една ръка. Адебайор стигна до топката и направи добавка, но от малък ъгъл бе неточен.

Тотнъм успя да вкара гол в 38-та минута, когато Модрич свали с глава към Бейл и той простреля Касияс. Оказа се обаче, че хърватинът е бил в тънка засада, която обаче не убягна на страничния рефер.

В последната минута на полувремето Павлюченко успя да нанесе точен удар от границата на наказателното поле, но Касияс се хвърли и улови топката.

Надеждите на Тотнъм поне за символична победа претърпяха нелеп удар в началото на второто полувреме, когато Еурелио Гомеш закопа отбора си с ужасна намеса. Роналдо отправи силен удар, но той бе от 30 метра и насочен право към вратаря. Гомеш обаче с "кашкавалени пръсти" пропусна топката между ръцете си и тя бавно и агонизиращо влезе в мрежата.

В 58-та минута Павлюченко изпусна второ чудесно положение. Ван дер Ваарт му сервира топката на главата, но руснакът от Касияс, Рамос (57 Гранеро), Карвальо, Албиол, Арбелоа, Марсело, Чаби Алонсо (75 Бензема), Кедира, Йозил, Роналдо (65 Кака), Адебайор
източник: gol.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати